Saturday, October 27, 2007

halt fırkası ne halt edecek bakalım...

yavuz (tanyeli) yaklaşık bir ay kadar önce cumhuriyet halt fırkasının silkelenip de az çok bir siyasî örgüt kılığına girebilmesi için, deniz baykal'ın ayrılması gerektiğini söyleyip, benim de çorbaya tuz kabîlinden baykal'ı küçük düşürecek bir şeyler yazmamı istedi.

her ne kadar deniz baykal o işi sırf siyasî mevcudiyeti ile dahi benden çok daha iyi yapsa; ayrıca halt fırkası tamiri, doğrultması imkânsız bir hurdadan başka bir şey olmasa da, yavuz isterse yazmamak ayıptır diyerek, fırsat kolladım. ve ancak buldum... daha doğrusu, uydurdum.

hatırlatayım, bu arada, dünya siyasî tarihinin en abuk referandum oylaması ile 11i 12ye karıştırıp bir aritmetik cinayeti de işledik; fırka içinde kazan kaldıranlar da oldu falan, filan... ama gel gör ki, bazı can çekişme emareleri dışında cumhuriyet halt fırkasının ülkede fiilî mevcudiyetine işaret eden hiç bir şeye rastlayamadım.

şimdi, referandumun anayasaya aykırı yapıldığı, sonucunun da bâtıl olduğu iddiası ile davâ açacaklarmış.

çelebi, aklınız nerede idi yâ hûûû?.. anayasaya aykırı bir metni niye oylattınız millete? boykota çağırmak yemedi di miii?.. "gitmeyin de asıl oy oranları anlaşılsın" hımbıllığından öte politika üretemediğinize göre, hiç değilse ergun özbudun hocaya falan sorup, "aykırılık" tezini de mi işleyemediniz?

dikkat edin, "referanduma gidenlerin de oralarına buralarına boya sürmüşler, siz ne halt partisisiniz de halka alenen ve de üstelik resmen böyle hakâret edilmesinde bir insan hakkı ihlâli görüp tepki göstermezsiniz" türünden bir siyasî kültür, demokratik felsefe, medenî yaklaşım gerektiren quasi-entellektüel sorulardan özellikle kaçınıyorum. bunlar ancak sandık hesabından anlarlar, onu da yine yanlış yaptılar.

yavuz kusura bakma be... bunlar hakarete bile değmez.

1 comment:

Unknown said...

pardon galip,dolap beygiri gibi olduğumuz yerde dönüyoruz.aslında chp'nin durumu eşyanın tabiatından kaynaklanıyor,projenin çekirdeği,iki yönlü.batılılaşma-doğululaşma..
biz ülke olarak bunu yaşadık.tek partili dönemde batılılaşma,çok partili dönemde doğululaşma,batı medeniyetinin sorunsalları,doğulu bir geleneği nasıl dönüştürebilirki.
belki işte bu kadar,tehditler karşısında millet hemen orta asya günlerine dönüverir.biz bu filmi daha önce görmüştük,ancak o zaman iki ana duruş vardı,sağ ve sol.şimdi ise sağ,sağ,sağ,sağ.
sağa ne kadar güvenebilirsinki,
sağ'tarifleri,gerek etik,gerek sosyolojik,gerekse ekonomik,açılardan tehlikeli fotoğraflar gösteriyor,ve şimdi karşısında duran hiçbir güç yok.
kapitalizm sofradan kalkmak üzere,sonra sindirim başlayacak,geğirtiler,şikinlikler.
eee obezler kolay kolay doymazlar.

28 Ekim 2007 Pazar 21:41
Sil