Friday, August 3, 2007

ce-halt-pe üzerine son söz

cumhuriyet halt fırkası % 47 oy aldığı bodrum'un orasına burasına ilanlar asmış, "tehlikeyi gördükleri" ve onlara oy verdikleri için ahaliye teşekkür ediyorlar. yani, harbe devam...

"bahriyeli" diye anılan deniz baykal tapınganları da hâlâ, bırakın salt ce-halt-pe' lileri, umumu da ahmak yerine koyup, amerika'nın, ab'nin, fetullah hoca'nın oyunu, oportünist halkın oyu ile seçim kaybettiklerine dair kuramlar üretip, popolarının altındaki kıymetli koltuklardan kalkmamak için name ve nağme yazıyorlar.

üç gün sonra da, "hadi kurultaya gidiyoruz" tatavasıyla parti içi demokrasiyi "hayata geçirecek"lerdir, görürsünüz. delegenin de tamama yakını bahriyeli olduğundan nas'olsa koltuk yine sağlamda...

haa delege coşup, imkansızı yapıp "muhalif" ekibi iş başına getirse, vaziyet hepten ayva. alternatif mustafa sarıgül ise, ce-halt-pe'nin başına gelecek en güzel şey kendini feshedip milliyetçi hareket'e iltihak etmek olabilir. son umudu çoban sülü olan siyasi sürüye yakışır da.

bu benim fırka hakkında söyleyeceğim son söz. siz yine gidin oylarınızı altı oka atın; nas'olsa artık zararlı olabileceği alan iyice daraldığından ucu bana batmaz.

hakkkında ancak bunlar konuşulabilir hale düşmüş her örgütün mevcudiyeti, fiilen hitama ermiş demektir ey millet...

ve de bu yokoluşa rağmen hâlâ ortada bir cesamet görülüyorsa, fizikman, onun adı ancak "kara delik" olabilir. allahtan bizimkinin uzayı öyle sığ ki, halisane nedenlerle içine düşenlerin en çok feraset ve aklı yitebiliyor, kendileri değil.

No comments: