Saturday, May 5, 2007

heba eylen oyunuzu, ey ihvanlar

ya huuu millet! aklımdaydı ama unuttum vallahi yazmayı. şimdi ayıbımı gidereyim.

kendisini ciddiye alıp dinlemediğim gibi, o çemkirik ses ve şirret uslubu dolayısı ile fizikman dinleyemiyorum da. umumiyetle çoğunluk ile hemfikir olmasam da, ben de kesinlikle katılıyorum ki yapabileceği en hayırlı iş, ortadan kaybolmaktır. ama yapmaz... ustası da son nefesine kadar dayanamayacağını anlayınca, siyasetsiz ot gibi kalacağından korkup, bitkisel hayata girmişti bunun.

evet, evet; baykal hocamdan bahsediyorum. okulda lakabı "domates" olann deniz baykal. tabii, çoğunuz "başka alternatif yok" deyip gidip oyunuzu ona verecek, tatilinizi rezil ettiğiniz gibi, adamın siyasi piyasadan çekilip gitmemesini meşru kılmak bir yana, "makul" hale dahi getireceksiniz.

deniz hocam a-ke-pe'nin iktidara geldiği günden beri erken seçim sayıklar. şimdi istediği oldu, üstelik kendi çektiği rest a-ke-pe tarafnndan görülünce oldu, bu sefer de sandığa gizli gizli güvensizlik beslendiğini çaktırmadan ortaya koyan mızıldanmalar başladı bile.

bunların en acıklısı da daha 22 temmuz kararı oylanırken meclis cihetinde yumurtlandı. cumhuriyet halt fırkasına göre 22 temmuz uygun değildi ve adına erken denecek seçim, normal tarihinden topu topu bir buçuk, bilemedin iki ay önce, eylülde yapılmalı idi - çünkü "halk temmuzda yaylaya çıktığı için oy vermesi güç olacaktı"!

oyunuzu heba edeceğiniz partiye bakın breh breh... hüzera (hazretler), türkiye nufusunun yüzde 70 inin, ülke yüzölçümünün yüzde 15 i kadar alanda, sırf kalabalık yüzünden şehir zannettikleri köy azmanlarında yaşadığını ve yaylayı maylayı çoktaaaan unutturan üretim - yaşam örüntüleri içinde yer aldıklarını dahi kavrayamamış, daha ecevit'in kasket giyerek kendini solcu diye yutturduğunu sanarak avunduğu 1970'li çayırlarda gezinmekte.

baykal ve maiyetinin bir dirhem daha patetik yanılgısı da, "yaylaya çıkan" o köylü güruhların asla cumhuriyet halt fırkasına rağbet ve teveccüh etmediğini dahi idrak buyuramaması. ne yani, şimdi demokrasi deyince küçücük partilerin rakipsiz başı olmayı anlayan baykal'ın kendine haşa oy vermeyecek kitlelerin demokratik haklarını savunmak uğruna yaylacıların oy derdine düştüğünü mü söyleyeceksiniz?

heyhat, maalesef ey ihvanlar. cumhuriyet halt fırkası daha türkiye'nin dinamizm istatistiklerini dahi anlayamıyor.

oyunuz heba... ay pardoooon, hayırlı ossun, nEtekim.

No comments: