Friday, May 4, 2007

ne? kim? kamu düzen?

turizm işinde çalışanlar, tepelerinden dumanlar çıka çıka, burunlarından soluya soluya avrupa ve (özellikle) amerika gibi "medeniyyet denilen tek dişi kalmış canavar"ın hüküm sürdüğü ülkelerden gelecek müşterilerine:

a) türkiye'nin hala (şimdilik) iyi kötü bir demokratik memleket olduğunu, darbenin (şimdilik) web sitesinde kaldığını;

b) 1 mayısta ciddi bir halk ayaklanması ya da bir darbe/karşı darbe girişimi vs. yaşanmadığını, taksim meydanının bekaretini korumak uğruna, binlerce polis marifeti ile milyonlarca masum insanı yollarda, köprülerde sefil etmeyi; cop ile dövmeyi, biber gazı vs. ile zehirlemeyi, memleketi yedi düvele rezil rusva etmeyi, "kamu düzeni" sanan ama senelerdir herkesin evine en az bir kerre hırsız giren, trafiği keşmekeş, asayişi berbat, her türlü düzeni nanay bir şehrin başında oturmaktan da hicab etmeyen bir bürokrat yüzünden ortalığın birbirine girdiğini;

izah etmeye çalışıyorlar.

var bir düzen var...!!


not: sözü geçen turizm erbabı adam gibi, gezip görmeye gelen orta sınıf ve üstü gezginler ile iş yapan acente çalışanları tabii... ülkemiz turizm profilinin aslını ve ekseriyetini oluşturan aç hatta işsiz amele kesimi için farketmez. gerçi onları getirenler de sigorta belasına işleri ince eleyip sık dokumaktalar ama... zaten dibe vurmuş fiyatı az daha kırarsınız, o beleşe dayanamaz yine gelirler.

No comments: