Thursday, April 10, 2008

halt fırkası artık hepten siyasî kadavradır

saygıdeğer halt fırkalılar, hayırlı olsun...

partiniz türkiye'yi çağdaş, demokratik medeniyetin eşiğinde tökezletip duran tck 301. maddeyi değiştirecek hükûmet tasarısının komisyona havalesini resmen ve de gayrihukukî olarak engellemek sûreti ile, o mahdud aklınca, iktidara bir "gol" attı. tebrikler...

domates lakaplı antik siyasînin ve ona mükemmel uyumlu ekibinin yönetiminde, cumhuriyet halt fırkası için öncelikli mes'elemnin türkiye'nin özgürleşip özgürleşmemesi değil, türkiye'yi özgürleştirecek girişimlerin kimden geldiği olduğu meydana çıktı. hem de bir şebeğin poposu kadar âyân beyân...

böylece, fırkanın haltçı tiyneti de bir daha tescillendi. üstelik bu haltın infaz müdürü de "demokrasi şehidi" diye onca ağıtlar yakıp, özlediğimiz uğur'un eşi, güldal mumcu.

sırf bu bile, hep söylediğim üzere, baykal'dan maykaldan ve hatta baykalist bahriyeli tayfadan kurtulmakla, haltçı partide sorununun ortadan kalkmayacağı, halt fırkasının bizâtihî kendisinin sorun olduğu bir kerre daha kanıtlandı.

hâlâ, 22 temmuzda "başka çare mi vardı?" gibi budalaca bir gerekçe ile halt edip de halt fırkasına oy verdiğiniz için kendinizden utanmamakta iseniz, eh, siz hakikaten baykal'a da, 301'e de ve hattâ, o bir türlü değiştirmeyi yediremediğiniz veya beceremediğiniz faşizan 12 eylül anayasasına da müstahâksınız.

fırkanız artık siyasî kadavra sınıfına girdiğine göre, kendinizi ne diye anarsınız acaba?

No comments: