Friday, February 22, 2008

paranoya ve ırak

son zamanlarda, gâvur illerindeki "grapevine", yani fısıltı medyası, türkiye'nin ırak'ta artık kayıp vermekten bıkan amerikan - ve az biraz da ingiliz - güçlerinin "yerine" değil tabii de, yanına, bir tür barış veya daha doğrusu, işgal kuvvetlerince tesis edildiği kadarı ile, nizam-intizam koruyucu unsur olarak askerî destek sağlayacağını iddia etmişlerdi. hattâ galiba bazı internet sitelerinde de konu işlenmişti (meraklısı varsa bakar...).

şahsî fikrimce, pkk denen illetin kökünü kurutmak bakımından tabiblerin "ampirik" (*) dedikleri türden bazı askerî müdahaleler son çare olarak kulllanılırsa, kısmen yararlı olabilir. ama pkk ile mücadele uğruna, george soros'un bir zamanlar ortaya attığı gibi, silahlı kuvvetleri "türkiye'nin temel ihracat ürünü" haline getirmenin faydalarını ön görememekteyim.

paranoyak kişiliğim dolayısıyla da, amerika'nın tayyib efendi, gülsuyu ve şürekâsı ltd.' e iç siyasî getirisi de ilk adımda gâyet yüksek olan bir kuzey ırak'ı işgal iznini sevab için vermeyeceği endişesini de aklımdan çıkaramamaktayım...

ama dedim ya, paranoyak bir aklın herzeleri bunlar... bırakmıyorlar ki pkk'nin kökünün , kuzey ırak'ta değil türkiye'de olduğunu unutayım!

No comments: