Thursday, July 19, 2007

bari baskın'a verin.

mahalle bakkalının dediği: abi tabii a-ke-pe'ye oyumu vereceğim. ötekiler (kısa hafızalı aziz milletime hatırlatayım, "demokratik sol" öncülüğünde, "şeriata karşı yürünmez" diyen ülkücü kökenli mesud bahtiyar efendinin yılmaz yönetiminde siyasi teneşiri boylayan "ılımlı sağ" anap, milliyetçi urgancı me-ha-pe falan bir tuhaf koalisyon kurulmuştu ya 90ların sonunda... ötekiler o oluyor... hani şu havada uçuşan anayasaların paymal olmuş yasaların hükümeti...) esnafa bir peşin vergi koydular... altı milyar lira! bunlar geldi kaldırdı. şimdi 600 kağıt ödüyorum tamaaam...

yok hayır, tayyib efendi'nin populist seçim ekonomisi taktiklerinden falan bahsetmeyeceğim. ne zamandır millete a-ke-pe'nin tipitip marka ciklet ambalajından fırlamadığını, evveliyatın ürünü olduğunu anlatmaya çalışıyorum.

diyorum ki, eğer tayyib efendi & co. 3 kasım 2002de sil-süpür iktidara gelebildi ise, bunun bir etkeni de daha önceki iktidarların ortaya koyduğu sefalet ve rezalet tablolarıdır. tek siyasi sermaye olarak kişisel dürüstlüğünü ortaya koyan ama "kendi dövizini kendin bul"dan, tmsf elinde toplanan bankalarda dönen acaip işlere kadar, her türlü katakullinin onun döneminde döndüğü bülent ecevit, a-ke-pe'nin siyasi ebesidir. kemal derviş doğum hemşiresi, devlet bahçeli çocuk hekimi, mesud bahtiyar ağa doğumevi kantincisi ve saire...

uyan ey milletim!

a-ke-pe'yi gümbür gümbür anayasa değiştirecek (ama cumhura başkan seçemeyecek) çoğunlukla meclise taşıyan ucube seçim sistemi de yukarıda zikredilen uyanıklarca ve bizzat tayyib & co. ile kürdilihicazkâr makamlar ebediyyen meclis dışında kalsınlar diye apartılıp kopartılmış idi. bakmayın siz sosu tatsız sos-demlerin "yüzde 34 oyla yüzde 60 sandalyeli iktidar olur mu?" diye mızıkçılık etmelerine... ofsayttan gol atmaya çalışırken kontratakta madara oldular da ondan!

işte dediğim odur ki, ey ihvanlar, a-ke-pe'yi, tayyib efendi & co.'yi ve saire başımıza bela eden, bizatihi, sizin şeriata, liberalizme, avrupa'ya amerika'ya, kuşpalazı ve mayasıla karşı götürüp de felsefesiz, dolayısıyla aciz ama her seferinde de toplumu nahoş uçurum kenarlarına sürüklemekten geri kalmayacak kadar kifayetsiz muhteris politikacı makulesine takdim ettiğiniz mübarek oylarınızdan başka bir nesne değildir.

şimdi de arssslanlar gibi, cumhuriyeti korumak için, atatürk devrimlerini ayakta tutmak için, bir yandan da "ama ben de müslümanım" diyebilmek için, gidin cumhuriyet halt partisi'ne mühürü basın.

yetmedi, arkada me-ha-pe var... "savaşkan" tavrı dahil her şeyi ile enver hoca devrindeki arnavutluk kadar özgün ve evrensel...

unutmayınız, tayyib efendi & co. iktidarının kendi meşruiyetinden kuşku duymasına yol açan başlıca bir etken de, geçen seçimde bilhassa "medeni" (*) kesimin önemli bir bölümünün seçimden uzak durması dolayısıyla ortada kalan "temsil yeterliliği" sorunsalı idi.

bu sefer bal kokusu almış arılar gibi sandığa üşüşürseniz ve de (araştırmaların öngördüğü gibi)
a-ke-pe oyunu arttırır ise, esas o zaman şimdiye kadar saman altından yürüttüğü işleri korkusuzca aleniyete dökmesini meşru hale getirdiğinizle kalırsınız. üstelik, oyunuzu bahşettiğiniz partinin sizi ve isteklerinizi tam temsil edip etmediğinden pek emin dahi olamadığınız halde...

bakkalın dediğini unutmayın... ecevit ve ortak taifesi devleti ahalinin önüne koydukları için bu tür tepkiler sonucu devrildiler. cumhuriyet halt partisi veya me-ha-pe'nin sosyo ekonomik paradigma ve icraat kaabiliyetlerinin daha iyi çıkmayacağı o kadar aşikar ki, bakkal efendi köy kökenli yaşama içgüdüsü ile meseleyi çözmüş bile! entellektüel değil ki kendini aldatmanın mazoşist zevkine tiryaki olsun!

haaa, illa da ben gidip, parmağımı boyayarak bana kafadan sahtekar muamelesi yapan devletime ve siyaset esnafına rağmen oy kullanacağım derseniz, bari baskın'a rey verin. seçilse bile o da boşa gider ama hiç değilse o kadar zarar vermez.

haaa, ben dedim diye baskın oran'dan uzak duracaksanız, yorulmayın. kulunuz, efendi hoca' dan pek hazzetmem. neden mi? elbet de yüz gerekçe sayabilirim ama vallahi rasyonel bir sebebi yok. sezgiler işte (**)!

------
(*) bkz: önceki postlar
(**) adil olmak lazım... sezgilerimin meslekdaşım baskın oran ın düşük bir siyasi performans düzeyi sergileyeceğine işaret eden hiç bir yönü yok...

No comments: